Wednesday 23 April 2014

Επόμενη Συνάντηση της Ελληνικής Εταιρείας Φιλοσοφικής Πρακτικής- Πέμπτη 24 Απριλίου

Χριστός Ανέστη! Επόμενη συνάντησή μας αύριο Πέμπτη 24 Απρίλη, 7.30-9.30 το βράδυ στη Γκαλλερί Little Tree , Καβαλόττι 2, κοντά στο σταθμό του Μετρό Ακρόπολη. Θα συνεχίσουμε το θέμα του Θυμού (μετά και τις συζητήσεις μας τον Γενάρη και στις 21 Φλεβάρη) και θα συζητήσουμε το ακόλουθο άρθρο και βίντεο
http://www.huffingtonpost.com/2014/03/27/science-of-anger-emotion-survive-video_n_5030788.html

3 comments:

  1. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά! Στην συζήτηση για το βίντεο με θέμα τον θυμό οι απόψεις που συγκράτησα είναι ότι οι ερωτήσεις που προτείνονται στο βίντεο δεν μπορούν να τεθούν την στιγμή του θυμού αλλά αργότερα. Επιπλέον παρόλο που είναι δύσκολο θα μπορούσαμε να εξασκηθούμε στις ερωτήσεις. Συγκράτησα από την Κωνσταντίνα ότι θεωρεί τροχοπέδι τις ερωτήσεις και μου άρεσε η έκφραση που χρησιμοποίησε. Επίσης από τον Αλέξανδρο ότι ο θυμός είναι πρόσκαιρο συναίσθημα ενώ η οργή πιο βαθύ, θεωρώντας οτι οι ερωτήσεις είναι ασύμβατες με τον θυμό και από την Δεσποινα ότι όταν θυμώνεις δεν έχεις ήδη αξιολογήσει την κατάσταση.
    Παρόλο που δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω από την αρχή ήταν μια ευχάριστη συνάντηση και πιστεύω ότι το ίδιο θα είναι και η επόμενη.

    ReplyDelete
  2. Καλησπέρα κι από μένα. Είναι η πρώτη φορά που συμμετείχα στην ομάδα. Το θέμα ήταν ο θυμός.
    Ο Άλεξ είπε ότι ο θυμός είναι ένα πρόσκαιρο συναίσθημα και ότι η οργή είναι κάτι πιο βαθύ, διαχρονικό και ότι χρήζει περαιτέρω συζήτησης, επίσης μίλησε για την διαφορετικότητα των λαών και την έκδηλη εκφραστικότητα που έχουμε ως Έλληνες.
    Τόνισε ότι έχουμε την έλλειψη των τεσσάρων ερωτημάτων (του βίντεο), οπότε είναι ασύμβατο θυμός και ερωτήματα ταυτόχρονα.
    Θυμώνω με τον εαυτό μου που θύμωσα. Ο θυμός είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι των συσσωρευμένων συναισθημάτων και είναι η σταγόνα που με θυμώνει.

    ReplyDelete
  3. Καλησπέρα. Παρακολουθήσαμε ένα βίντεο με θέμα τον θυμό και την διαχείρησή του όπως προτείνεται από τον Dr. Redford Williams, νευροεπιστήμονα και ψυχολόγο στο πανεπιστήμιο Duke: Για να διαχειριστούμε τον θυμό μας θα πρέπει να θέτουμε τέσσερις ερωτήσεις (τα εργαλεία διαχείρησης).Επικεντρωθήκαμε στις προτεινόμενες ερωτήσεις και εκφράσαμε την άποψή μας. Η Αθανασία Θεοδ. επισήμανε ότι οι ερωτήσεις -εργαλεία δεν μπορούν να τεθούν κατά το χρονικό διάστημα που εκδηλώνεται το συναίσθημα του θυμού, ωστόσο σε μεταγενέστερο του συμβάντος χρόνο μπορούν να τεθούν και να μας ωφελήσουν. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ως προς την φύση των ερωτήσεων ιδιαιτέρως της τέταρτης που έχει να κάνει με αξιολόγηση. Η προβληματική της ερώτησης και ο προβληματισμός που θα πρέπει να μας απασχολήσει είναι "ποια είναι τα κριτήρια της αξιολόγησης;"

    ReplyDelete